Skip to content

Een betere wereld begint bij jouw uitstelgedrag

Rutte noemde de mensen die het Capitool bestormden “gekken”. Ik vind dat hij de situatie daarmee wel heel makkelijk afdoet. Volgens mij zijn het eerder mensen die vanuit angst en schaarste leven.

Mensen die bang zijn dat er iets van ze afgepakt wordt, als iemand anders meer krijgt. Dat er niets voor hen zal overblijven, dat ze niet anders kunnen dan zoveel mogelijk voor zichzelf weggrissen.
Mensen die denken dat ze zakken op de “waardige mensen” schaal, als we een correctie uitvoeren voor alle mensen die structureel een veel te lage score kregen.

Newsflash: iedereen scoort 10 van de 10 punten op de waardigheids-schaal. Je bestaat, dat is genoeg.
Het wordt tijd dat we dat inzien. Collectief en institutioneel, maar ook persoonlijk.

Leer te zien dat jij 100% scoort, ongeacht wat je wel of niet doet, denkt of voelt. Leer om te gaan met de omstandigheden die jou ten deel vallen. Leer de resultaten te creëren waar je van droomt.

Ik ben ervan overtuigd dat de hele wereld daar beter van wordt.

Misschien vind je dat zoetsappig, naief of zweverig klinken. Volgens mij is dit de keiharde realiteit.

Jezelf en jouw leven bekijken met liefde en nieuwsgierigheid is een randvoorwaarde voor het hebben van compassie en waardering voor anderen. Eerlijk durven zijn tegen jezelf over wat de gevolgen zijn van wat je doet en denkt.
Zien dat je jezelf, jouw ervaringen en jouw meningen als de norm neemt.
Dat zijn randvoorwaardes voor het opmerken en afbreken van alle manieren waarop mensen (en dieren!) structureel en institutioneel achtergesteld worden.

Als je dit leest, ben jij waarschijnlijk het meest kritisch over jouw productiviteit. Leren doen wat je van plan bent, zorgt er vanzelf voor dat jouw impact in de wereld groter wordt. Je doet immers meer, bereikt meer resultaten. Maar de grootste impact heeft nog wel, dat je leert zien dat je nog steeds een 10 scoort, ook al doe je misschien niet altijd wat je van plan bent.

Als je stopt met het voortdurend (negatief) denken en oordelen over jezelf, houd je zeeën van tijd en heel veel brainpower over. Weten dat je jezelf altijd steunt, wat er ook gebeurt, zorgt ervoor dat je moediger wordt.
Zien dat jij geweldig en goed bent, wat je ook doet, zorgt er niet voor dat je arrogant en egoïstisch wordt. Het zorgt er juist voor dat je steeds makkelijker ziet dat alle andere wezens op deze planeet ook geweldig en goed zijn. En het zet je aan tot het benoemen en aanpakken van alle situaties waarin dat nog niet tot uiting komt.

Het is cruciaal dat je leert te doen wat je je voorneemt, en ongeacht of je dat telkens werkelijk doet, dat je je mening over jezelf bijstelt. Boek een gratis WaarmaakSessie om te bespreken of ik je kan helpen om die eerste stap te zetten. Dan verbeteren we samen de wereld.